Kopš 2020. gada 21. janvāra tiek gatavotas jaunās TAVA KLASE mācību stundas

Sākot ar 1. februāri, televīzijas kanāla RīgaTV 24 programmā gaidāmas būtiskas izmaiņas. Katru pirmdienu no 8:30 līdz 15:00 ēterā būs redzami projektā “Tava klase” sagatavotie mācību stundu video, savukārt, ierastie, skatītāju iemīļoti pirmdienas raidījumi, būs redzami citā laikā.

Projekts “Tava klase” ir radīts, lai atbalstītu skolēnu attālināto mācīšanos valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā. Šobrīd tiek filmēti mācību stundu video 1., 4., 7. un 10. klašu skolēniem. Kopumā no 2020. gada decembra līdz 2022. gada augustam plānots radīt mācību video 1.-9. klašu skolēniem un vidusskolēniem vairāk nekā 1000 tematos septiņās mācību jomās – valodas mācību joma, sociālā un pilsoniskā mācību joma, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslas mācību joma, dabaszinātņu mācību joma, matemātikas mācību joma, tehnoloģiju mācību joma, veselības, drošības un fiziskās aktivitātes mācību joma.

“RīgaTV 24 pret šo projektu attiecas ļoti atbildīgi, jo saprotam, cik kvalitatīvs un pielāgots attālinātais mācību process ir svarīgs skolēniem, viņu vecākiem un citiem ģimenes locekļiem Covid-19 pandēmijas un valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā. Saprotam, cik būtiska ir izglītība un tās pamati mūsu jaunajiem censoņiem,” par projektu “Tava klase” saka televīzijas kanāla RīgaTV 24 direktors Klāvs Kalniņš.

“Esam gandarīti, ka Izglītības un zinātnes ministrija ir uzticējusi šo darbu mums, ņemot vērā, ka RīgaTV 24 ir viens no lielākajiem oriģinālsatura veidotājiem Latvijas televīzijas kanālu vidū. Šis projekts ir arī jauns izaicinājums mums – RīgaTV 24 komandai,” uzsver Kalniņš. Tāpat RīgaTV 24 direktors norāda, ka televīzijas veidotais saturs ir redzams visā Latvijā un arī interneta platformās ikvienam sev vēlamā un ērtā laikā.

Saskaņā ar izmaiņām televīzijas programmā, sākot ar 1. februāri, pirmdienās skatītāju iemīļotajiem raidījumiem mainās raidlaiks. Raidījumu “Dienas personība ar Veltu Puriņu” skaties pulksten 16:00 un “La Dolce Vita ar Roberto” pulksten 19:00. Savukārt, raidījumu “Dr.Apinis” turpmāk skaties piektdienās pulksten 13:00 kanālā RīgaTV 24.

Sagatavotos “Tava klase” video pārraidīs divi virszemes TV kanāli – “RīgaTV 24” un “ReTV”. Video būs skatāmi arī tīmekļa vietnē www.tavaklase.lv.

Filmēšanas laikā tiek ievēroti visi valstī noteiktie drošība pasākumi un, lai būtu vieglāk uztverama un skaidrāk saprotama informācija skolotāji video materiālos būs redzami bez sejas maskām.

Pārējie raksti